De 10 beste high tea restaurants in Nederland (2024)

Een high tea is perfect om een lunch en brunch te combineren. Je krijgt namelijk verschillende soorten gerechtjes van zoet en hartig. Daarnaast krijg je (vaak) onbeperkt thee, zo kun je uren lang met goed gezelschap tafelen. Maar waar vind je de juiste plek voor dit concept? Wij hebben door heel Nederland de beste high tea restaurants voor jou op een rij gezet, zodat jij eenvoudig zelf kan kiezen welke plek voor jou het dichtste bij is. Ben je benieuwd of welke restaurants een dit concept aanbieden? Lees dan snel onze lijst om erachter te komen waar jij na het lezen van deze blog moet serveren!

Inhoudsopgave

Sencha Lunchstore, Alkmaar

Bij Sencha in Alkmaar kun je naast heerlijk lunchen, high teaën en gebakjes eten ook woonaccessoires en lifestyle-items shoppen. De high tea bij Sencha is een aanrader! Alle gerechtjes worden vers bereid en zijn dus niet kant-en-klaar. Ook krijg je onbeperkt thee tijdens de high tea en kun je steeds uit verschillende thee smaken kiezen. Wij kregen eerst een versgemaakte soep en vervolgens kwam er een etagère met allemaal lekkernijen op. Zowel zoet als hartige gerechtjes zoals hartige broodjes, cakejes en een smoothie. Wij hebben hier een hele leuke en lekkere middag gehad! Naast Sencha zijn er nog meer plekken waar je lekker kunt genieten van dit concept. Lees de beste high tea plekken in Alkmaar hier.

💻 www.sencha-lunchstore.nl

📞 072 220 0759

📍 Koorstraat 19, 1811 GM Alkmaar

⭐ 4.7 op basis van 585 reviews

Brasserie Berlage, Den Haag

In de achtertuin van het kunstmuseum in Den Haag ligt Brasserie Berlage. Mocht je een plekje hebben bemachtigd op het terras, dan kun je genieten van het uitzicht. Wij hadden een plek op het terras om hier van de high tea te kunnen genieten. De high tea bestond uit onbeperkt thee en koffie en we kregen een verse jus d'orange erbij. We begonnen met een versgemaakt soepje en daarna kwam de etagère vol met lekkere hartige en zoete hapjes. Het personeel vertelde ons dat alles vers klaar gemaakt was en dat konden we proeven. Heerlijke gerechten en de sfeer in het restaurant was heel gezellig, waardoor we lang hebben getafeld. Een aanrader als je op zoek bent naar de leukste high tea restaurants in Den Haag.

💻www.brasserieberlage.nl

📞 070 338 7622

📍 President Kennedylaan 1, 2517 Den Haag

⭐ 4.4 op basis van 738 reviews

Barista Café, Amersfoort

Barista Café is een van de beste plekken voor een high tea in Amersfoort. De locatie is erg gezellig en een echte koffiebar en daarom een perfecte locatie! We kregen vooraf uitleg over het concept en vervolgens kregen we een heerlijke etagère vol lekkers op onze tafel. Gemixt tussen warme en koude hapjes en heerlijke gebakjes. Wij waren fan van het broodje carpaccio en de carrot cake. Ben je in Amersfoort en op zoek naar een geschikte plek voor een high tea? Dan raden wij Barista Café zeker aan.

💻 www.baristacafe.nl/barista-amersfoort/

📞 020 6708972

📍 Frans Halsstraat 2
1072 BR Amsterdam

⭐ 4.4 op basis van 370 reviews

Piece of cake, Maastricht

Een gezellige stad in het zuiden is Maastricht. Hier vind je de leukste winkelstraten, de lekkerste restaurants en de gezelligste terrasjes. Als je op zoek bent naar een high tea in Maastricht, dan ben je bij Piece of Cake aan het juiste adres. Hier kun je kiezen voor een high tea of ook wel een 'sweet tea' genoemd. Het is altijd een culinair feestje zoals ze daar zeggen. Dit moesten wij uiteraard zelf ervaren! We kregen een prachtige etagère gevuld met wraps, zelfgemaakte scones en allemaal lekkernijen. De scones waren heerlijk en dit maakte de high tea speciaal. We kregen onbeperkt thee waardoor we lang hebben getafeld. Het personeel is heel vriendelijk en ze vragen vaak of alles naar wens is, hier houden wij van!

💻 www.pieceofcakemaastricht.nl

📞 043 852 3682

📍 Boschstraat 60, 6211 AX Maastricht

⭐ 4.5 op basis van 799 reviews

Anne&Max, Groningen

Anne&Max is een plek dat aanvoelt als een huiskamer in de stad en waar je je meteen thuis voelt. Hier kun je terecht voor een lekkere kop koffie, een ontbijt of een lunch. Vanaf drie uur in de middag kun je kiezen voor een high tea. Een perfecte tijd om met vrienden te genieten van lekkere thee, hapjes en gezelligheid. In plaats van een etagère krijg je de gerechten geserveerd op een grote borrelplank. Dit vonden wij leuk om te zien dat het wat anders was dan bij andere restaurants. We kregen een heerlijk soepje, sandwiches, scones en heerlijke gebakjes. Een borrelplank vol lekkers! Wij vonden de sfeer in het restaurant erg gezellig en het voelde echt huiselijk aan. Het personeel is vriendelijk waardoor we een gezellige middag hadden bij een van de beste high tea hotspots in Groningen.

💻 www.annemax.nl/vestigingen/groningen/

📞 050 305 0029

📍 Turfsingel 18, 9712 KR Groningen

⭐ 4.8 op basis van 159 reviews

Bij Hartje Zwolle, Zwolle

Ben je in Zwolle en op zoek naar de beste high tea hotspots? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij Hartje Zwolle hebben we zeer genoten van de high tea. We kregen een welkomstdrankje vooraf en vervolgens kregen we onbeperkt verse thee. Ze serveren hier de gerechten ook op een borrelplank en wauw, wat een lekkere gevulde plank is dit! Wij vonden het (bijna) te mooi om op te eten! We kregen diverse belegde broodjes, mini red velvet pancakes, smoothiebowl en zelfgemaakte taartjes. Dit was echt ultiem genieten. Het personeel is heel vriendelijk en oplettend als de thee bijna op is, want dan komen ze snel met nieuw warm water. De sfeer is hier gezellig en je kan er uren lang tafelen. Dat is iets waar wij van houden!

💻 www.bijhartjezwolle.nl

📞 038 455 0540

📍 Burgemeester Drijbersingel 67, 8021 JB Zwolle

⭐ 4.4 op basis van 652 reviews

Brasserie Houtmarkt, Breda

Genieten van een high tea in Breda? Dat doe je bij Brasserie Houtmarkt en 7 andere beste high tea hotspots. Bij Brasserie Houtmark krijg je gerechtjes die anders zijn dan bij andere high tea. Zo krijg je een aantal broodjes maar ook een heerlijke garnalen co*cktail. Dit hadden wij nog niet eerder gezien bij een high tea. Ook kregen we een heerlijke mini hamburger en een kroketje van geitenkaas. Voor ons werd de high tea door deze gerechten erg bijzonder. Er waren wel zoete lekkernijen zoals scones en macarons die je ook bij alle andere high tea krijgt. Wij waren onder de indruk van de variatie aan hartige gerechtjes! Een aanrader als je van meer houdt van hartig om hier een tafel te reserveren.

💻www.brasseriehoutmarkt.nl

📞 075 303 8480

📍 Houtmarkt 29-31, 4811 JC Breda

⭐ 4.4 op basis van 229 reviews

Toast, Deventer

Bij Toast in Deventer is de gehele inrichting roze gecombineerd met pasteltinten, een aanrader om alleen hiervoor naar Toast te gaan. Naast de leuke inrichting kun je hier ook genieten van een gezellige en lekkere high tea. De etagère is gevuld met verschillende lekkernijen zoals cupcakes, worteltaart, cheesecake glaasjes en nog veel meer. Wij wisten niet waar we moesten kijken. Daarnaast vonden we deze high tea erg trendy en meegaan met de nieuwe trends zoals bao bun's met pulled chicken! Ook hier kregen we onbeperkt thee en een vers sapje om mee te beginnen. Naast het interieur en de heerlijke high tea kunnen we Toast en nog een aantal andere high tea spots aanraden in Deventer.

💻 www.toastdeventer.nl

📞 06 18 79 24 28

📍 Assenstraat 4, 7411 JT Deventer

⭐ 4.7 op basis van 2994 reviews

Baker & Moore, Rotterdam

Bij Baker & Moore krijg je een andere soort high tea dan gewoonlijk. Ze hebben namelijk een vernieuwde Healthy High Tea. Met als idee dat je kan genieten van zoetigheden en alle andere lekkernijen zonder zorgen! Dit moesten wij uiteraard proberen. De gerechtjes werden heel mooi geserveerd op een etagère en alles zag er heerlijk uit. We kregen verschillende sapjes en onbeperkt thee. Wij vonden de appeltaartjes en verschillende soorten brownies heerlijk en we genoten echt zonder zorgen! De inrichting van deze hotspot is erg trendy en ziet er heel mooi uit. Baker & Moore behoort tot een van de high tea hotspots in Rotterdam!

💻 www.bakerandmoore.nl

📞 010 341 6739

📍 Westblaak 147, 3012 KJ Rotterdam

⭐ 4.3 op basis van 1.358 reviews

Ubica Utrecht, Utrecht

Een van de beste high tea hotspots in Utrecht is Ubica Utrecht. In een gezellig restaurant kun je hier terecht voor een heerlijke high tea. De gerechtjes worden geserveerd op een grote plank en je kunt uit verschillende gerechtjes kiezen. Wij vonden de quiche erg lekker en de mini cheesecake! Wij hebben hier heel lang kunnen tafelen en tussendoor snoep je van de lekkere hapjes. Het personeel was er snel bij wanneer onze theekan leeg was, zodat we konden genieten van onbeperkt thee. Er waren veel verschillende soorten thee waar je uit kon kiezen en dat maakte het thee drinken ook leuk. Deze plek is voor ons een echte aanrader!

💻 www.ubicautrecht.nl

📞 030 233 2800

📍 Ganzenmarkt 24, 3512 GE Utrecht

⭐ 4.1 op basis van 1.119 reviews

Ons oordeel van de beste high tea restaurants in Nederland

In heel Nederland kun je heerlijk genieten van een high tea. Op veel plekken hebben wij mogen ervaren hoe thee, lekkernijen en hartige hapjes zorgen voor een onvergetelijke middag. Het concept is voor elk restaurant duidelijk, want overal krijg je onbeperkt thee en bijzondere thee smaken. Vervolgens worden de gerechten op een mooie manier gepresenteerd en overal krijg je een mix tussen zoet en hartig. Bovenstaande plekken zijn allemaal perfect voor een high tea! Geniet ervan! Bij Restoranto delen wij ook de beste private dining plekken in Nederland of de bijzonderste restaurants in Nederland.

Lees ook: De 4 beste tapasrestaurants in Breda
De 10 beste high tea restaurants in Nederland (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 6086

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.