Alle Alaska cruises in een oogopslag | Cruise Travel (2024)

Met een cruise naar Alaska ontdekt u een fantastisch gebied

Wilt u een cruise naar Alaska boeken? Groot gelijk! Dit indrukwekkende gebied is een van de meest verlaten plaatsen van de Verenigde Staten van Amerika. Dit is niet gek, vele delen zoals steden zijn alleen per vliegtuig óf per schip te bereiken. Een cruise vakantie is daarom een zeer goede optie voor u wanneer u deze indrukwekkende bestemming wilt gaan ontdekken.Met een cruise naar Alaska ontdekt u een fantastisch gebied. Zo bestaat het landschap uit hoge bergen, diepe fjorden, enorme gletsjers en een schitterende flora en fauna.

Cruise naar Alaska en u zult prachtige landschappen, dorpjes en fauna bewonderen. Met zodiacs, kleine rubberen bootjes, kunt u al het moois van dichtbij bekijken. Met het grootste aantal Amerikaanse zeearenden en een hoog aantal gletsjers, is Alaska echt een vakantiebestemming voor natuurliefhebbers waar u al tijdens het cruisen van kunt genieten.

Wilt u graag naar het buurland van Canada: Alaska, cruise dan dit jaar nog naar deze indrukwekkende bestemming en maak uw rondreis per cruise!

Wat is de beste reisperiode voor een cruise naar Alaska?

Wanneer u naar Alaska wilt cruisen, is een cruise vanaf mei tot en met september een goede keuze. In deze maanden geniet u van de hoogste temperaturen en ook het meeste daglicht. Wilt u helemaal ontspannen reizen, dan kunt u ook uw cruise inclusief vlucht boeken. Onze cruisespecialisten zorgen er dan voor dat u een goede aansluiting hebt met de cruise.

Excursies in Alaska

In Alaska zijn er verschillende excursies waarbij u deze bestemming optimaal ontdekken kunt. Wat dacht u van tours waarbij u wilde dieren kunt spotten zoals walvissen, adelaars, beren en elanden. Natuurlijk is er veel meer te zien, ook vindt u veel excursies welke een focus hebben op de cultuur van deze grote staat. Zo kunt u al een inheemse dansvoorstelling, totempalen bekijken en zalm bakken.

Bestemmingen

Lees hier informatie over Alaska, waar u de mooiste bestemmingen kunt ontdekken. Het is een aanrader om hier een auto te huren om zo het land optimaal te kunnen ontdekken. Er zijn vele opties in het toerisme van Alaska.

Cruise naar Skagway met de houten huisjes

Dankzij het ongerepte landschap kunt u zich nog steeds goed inleven in de goudzoekers en landverhuizers die zich hier als pioniers vestigden. Dat gevoel is sterk aanwezig in het goudzoekersstadje Skagway en tijdens een rit met de legendarische White Pass Train. In Skagway kwamen eind 19e eeuw veertigduizend goudzoekers aan land om hun geluk te beproeven. Uit de tijd van deze Klondike Gold Rush stamt ook de legendarische White Pass Train, waarmee u een prachtige rit kunt maken. Hier is ook een fantastische wandeling te volgen, waar wel een goede conditie voor nodig is.

Cruise naar de woeste natuur

Alaska, de wildernisstaat van de VS vol hoge pieken, enorme gletsjers en rustieke berghutten. In de uitgestrekte bossen kunt u beren en elanden spotten en aan de kust kunt u een spannende boottocht maken op zoek naar walvissen. De kleuren van de natuur zijn intens, van diepgroene bomen tot sneeuwwitte bergtoppen. Wees er zeker van dat u laagjes mee hebt tijdens uw reis, zo kunt u uw kleding altijd aanpassen naar het weer en het niet te warm of koud krijgt.

Anchorage

In Anchorage woont bijna de helft van de hele bevolking van Alaska: 300,000 mensen.Dat Alaska ook een moderne kant heeft, is goed te zien in Anchorage, waar elk jaar de hondensledewedstrijdIditarodstart.Er is veel te zien, of u nu een musea liefhebber bent of natuur liefhebber! Van intrigerende musea tot skiën en wandelen in natuurgebieden.

Juneau en Haines

In Juneau gaat u terug naar de tijd waarin reizen nog niet zo vanzelfsprekend was als nu. De hoofdstad van Alaska is namelijk (als enige hoofdstad ter wereld) nog steeds niet over de weg bereikbaar. Vlak bij Juneau ligt het Juneau Icefield, dat bestaat uit wel 38 gletsjers. In Haines vindt u prachtige houten huisjes en fantastische musea. Voor de bierliefhebbers kunt u hier ook terecht in een brouwerij waarbij u vele verschillende bieren kunt proeven.Haines is ook zeker een prachtig gebied om in te wandelenof te kayakken.

GlacierBay

Nog zo’n onvergetelijke plek isGlacierBay, een prachtige baai waarin 16 gletsjers uitkomen. Hier vaart hetschip tussen de ijsschotsen, terwijl regelmatig brokken ijs loskomen van de metershogeijswanden en met donderend geraas in zee verdwijnen.GlacierBay is een schitterend gebied om doorheen te cruisen, inde zomer mogen er maximaal twee cruiseschepen toegelaten om hier te varen. Een verrekijker is zeker een aanrader, zo kunt udit adembenemende gebied optimaal bewonderen.

Ketchikan

Ook in het stadje Ketchikan is het verleden dichtbij. De kleurrijke houten huisjes van de historische Creek Street tekenen zich af tegen de dominerende 1.000 meter hoge Dear Mountain. Om ruimte te winnen, zijn veel huizen hier op palen en steigers gebouwd. Hier kunt u ook uitstekend kajakken of sportvissen.

Welke bestemmingen ontdekt u?

Alle Alaska cruises in een oogopslag | Cruise Travel (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated:

Views: 5448

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.